top of page
  • Forfatters billedeKatja Johannesen

Se lyset i dig selv

Jeg mødte på et tidspunkt en kvinde, der beundrede mennesker som turde udtrykke sig, både ved at stå frem, og tale for en større forsamling, og ved at skrive. Den side havde hun gemt væk, fordi hun var bange for at blive nervøs, få røde pletter på halsen, og lyde usikker.

Gennem skyggearbejde og fokus på det hun gemte væk, kom hun til at holde af den del af sig selv, og er i dag en person, der både en meget skrivende, veltalende og god foran et større publikum. Senest har hun holdt en smuk tale til sin søns konfirmation. Tænk hvis det du beundrer hos andre, ligger lige foran dig selv... Kender du det, at der er sider af dig selv du ikke bryder dig om? Eller ting du beundrer ved andre fx din veninde, og ville ønske du selv havde? Eller ting ved fx din kollega der provokerer dig? Vi er alle både tålmodige og utålmodige, gavmilde og grådige, ordentlige og rodede, hurtige og langsomme osv. Igennem livet har vi af forskellige årsager gemt nogen af de sider væk, som vi enten ikke er særlige stolte af, eller som vi er bange for, at andre ikke kan lide ved os. Sider vi tror, ikke kan accepteres af familie, venner og, vigtigst af alle, os selv. At gemme sider af os selv væk, som vi bliver blinde for, kaldes blind spots eller skyggesider, og du kan arbejde med dig selv, i bestræbelserne på at pakke dig selv ud, og blive mere hel, ved at blive nysgerrig på, hvad det er, du gemmer. Du kan selv gøre noget  Hvis du har lyst til at undersøge din skygge, kan du lægge mærke til hvad du peger fingre af hos andre, hvad du beundrer, eller hvad du ikke synes du er. Spørg dig selv: Meget kan du kalde mig, men ikke.....

Og afslut så denne sætning. Du kan også minde dig selv om, at det er din skygge, du møder, når du bliver fascineret af anden.

Hvad kan jeg hjælpe dig med? Jeg kan hjælpe dig med, at få øje på dine skyggesider, så du kan integrere dem, opnå større livskvalitet og udnytte dit store potentiale.


192 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Abonner på blog

bottom of page