top of page
  • Forfatters billedeKatja Johannesen

Tag en pause

Vi arbejder meget hjemme, vi sidder foran skærmen hele dagen, og det ene virtuelle møde afløses af det andet. Jeg oplever, at være ør i hovedet, hvis jeg ikke holder pause i løbet af dagen – men pauserne opstår ikke af sig selv.


Jeg hører mange sige, at selv frokosten bliver spist foran computeren, mens de sociale medier bliver tjekket. Det er ikke den form for pause jeg tænker på. At tjekke mobilen er heller ikke en pause.


Hvis vores pauser skal hjælpe med at opbygge energi, kreativitet og koncentration, skal vores nervesystem have mulighed for at slappe af et øjeblik, og hjernen skal have fred fra alle vores tanker og impulser. På den måde restituerer vi.


Jeg har forsøgt at samle nogle tips jeg selv synes virker, for at få en mere balanceret arbejdsdag med pauser.


Pausetips

Flyt dig fra det sted du sidder og arbejder, når du vil holde en pause – også selvom du i din hjemmearbejdssituation måske kun flytter dig få meter fra fx skrivebord til sofa. Din krop og din hjerne skal have besked på at der sker noget andet – en pause.


Planlæg dine pauser. Beslut inden du starter dagens arbejde, hvornår du vil holde 10 minutters pause. Book tid i din kalender, så der ikke kan blive lagt et møde der. Hvis pauser ikke er en naturlig vane, skal det trænes, og derfor er det en god ide at være realistisk. Start måske med en formiddagspause og en eftermiddagspause, ud over din frokost.


Pauseideer

1. Skriv et gammeldags postkort til en, du savner. Modtageren bliver kisteglad. jeg har selv prøvet det

2. Gå en tur rundt om dit hus, eller blokken – uanset vejret

3. Sæt dig i en stol og lyt til beroligende musik. Luk øjnene imens

4. Tag 10 dybe vejrtrækninger. Luk dine øjne. Læg dine hænder på din mave, så du kan mærke vejrtrækningen

5. Læg en kabale, lav soduko eller kryds og tværs


Du har sikkert selv flere ideer til pauser – lav din egen liste – og husk så at holde de pauser.


19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Abonner på blog

bottom of page