top of page
 • Forfatters billedeKatja Johannesen

Meditation

Opdateret: 12. apr. 2019


”Jeg kunne godt tænke mig at lære at meditere. Men jeg kan ikke sidde stille så længe.”

Det er spørgsmål mange har stillet mig. Jeg har derfor valgt at fortælle hvad meditation er for mig, tips til hvordan du kan komme i gang, og ikke mindst hvad meditation kan.


Hvad er meditation for mig?

Meditation er for mig en mulighed for at etablere ro i en travl hverdag, at være mere til stede, og at kunne bringe mig selv til ro i situationer hvor jeg føler pres, stress, angreb, utilstrækkelighed eller uoverskuelighed.


Meditation giver mit sind et frikvarter, jeg bliver mere kreativ og oplever en større glæde. Jeg forebygger stress og sikre balance i krop og sind.


5 tips til at komme i gang

 1. Start i det små a. Begynd med 5-15 minutter guidet ad gangen. Jeg bruger Appèn Insigth Timerder kan indstilles til at tage tid, og en lille klokke ringer fx 1 min før meditationen er afsluttet. b. Find en god app, der indeholder guidede meditationer – jeg kan anbefale ”Nærvær” eller ”Calm”, men der findes mange andre gode.

 2. Sørg for at du ikke bliver forstyrret a. Sæt din mobiltelefon på Forstyr ikke b. Sæt dig et sted hvor du ikke bliver forstyrret c. Fortæl din familie, at du ikke vil forstyrres, mens du mediterer.

 3. Sid behageligt

 4. Luk øjnene mens du mediterer, eller sænk blikket mod gulvet foran dig

 5. Støt dig selv - intet er forkert

I begyndelsen da jeg mediterede, havde jeg svært ved at sidde stille, og svært ved at koncentere mig – tankerne fløj afsted om alt det jeg kunne nå, i stedet for bare at sidde.

For mig vendte det, da min meditationslærer sagde at ”intet er forkert”. Det fik mig til at acceptere og anerkende at det var ok, når tankerne fløj, og kærligt vende tilbage til min meditation.


Hvad kan meditation

Meditation kan mange ting – som blandt andet at

 • Styrke koncentrationen

 • Akkumulere ny energi

 • Mindske spændinger og stress

 • Forbedre fokus og opmærksomhedsevnen

 • Gøre det nemmere at skabe sundere vaner

 • Forbedre fordøjelsen

 • Øge kreativiteten

Mange hjerneforskere har interesseret sig for, hvad der sker i hjernen når man mediterer. Et af forsøgene har vist, at den neurale aktivitet i hjernens center for lykke øges ved meditation.


116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Abonner på blog

bottom of page